maanantai 15. lokakuuta 2012

Muna vai kana

Meidän viikonloppu oli kovasti kana-aiheinen! Syksy on niin pitkällä, että meidän omat maatiaiskanat piti kyyditä talvihoitopaikkaan. Kanat pahvilaatikkoon, lapset takapenkille ja kanalaatikko takakonttiin. Talvihoitopaikan nuori kukko tuntui olevan kovasti tohkeissaan meidän kanarouvista.

Meidän kanasia

Ehkäpä tästä kanapainotteisuudesta virittyneenä ompelin kaksi kanapussukkaa. Oikeestikin kanojen jalat näyttää vähän siltä kuin niillä olisi housut jalassa. Varsinkin sellaiset kanat, joilla kasvaa sulkia koko jaloissa.


Ompelulankana käytin konekirjontalankaa, joka on kiiltävää ja sillä saa kivan jäljen aikaseksi jos vaihtelee ompeleen leveyttä mutkien ja kulmien mukaan. Heltaksi ompelin paljetin ja helmen.


Kaiken kukkuraksi tapasimme tämän uljaan Kake-kukon. Osallistuimme lauantaina MTK:n järjestämään Farmipyöräilyyn, jossa pääsimme tutustumaan lypsyrobottiin ja Kaken kukkokavereihin Seppoon ja Elvikseen! KYLÄ MAALLA ON MUKAVAA!

Mukavaa viikkoa
-Marianne


6 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Aivan mahtavat noi kanapussukat!:))) Siis ne on NIIN humoristiset, en tiedä kuuluiko niin olla, mutta minusta ne on. Kanathan on tosi humoristisia eläimiä. Varsinkin kun ne juoksee ne housut jalassa ;)

Marianne kirjoitti...

Hauskaa, että pidit! Joo, en mä niitä kanoja kiree pipo päässä vääntäny, ihan pilke silmäkulmassa! Kanat on niin hassuja kana-aivoja...

Laura kirjoitti...

On kyllä kuvauksellisia pussukoita, kanoja ja munia! Ja teidän perhe on mainio, kun osallistutte kaikkiin (?) hassuihin (?) tempauksiin, mitä kylillä järjestetään. Mistä kaikesta kivasta tämmöiset nihkeilijät jääkään paitsi?!

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Hauskat pussukat ja oikeet kanat! Tarvitanko tosiaan nykyään lupa kanojen pitoon, siis jos niitä muutama on, Eviralta??

Marianne kirjoitti...

Kanat on hupaisia otuksia ja kaikki kiertoon -tyyppisiä hyötyeläimiä! Ruuan jämät muuttuu kätevästi herkullisiksi muniksi ja puutarhan lannotteet tulee omasta kanalasta. Kanat syö mielellään jopa kananmunien kuoret, koska ne tarvii kalkkia uusien munien putkautteluun. Rekisteröityä tarvii (siis periaatteessa), ohjeita löytyy mm. http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/usein_kysyttya/kesakanat/

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Kiitos linkistä, kanataloutta tuli luettua 80-luvun lopussa,jolloin ei ollut vielä ns naurettavia EU:n määräyksiä...