maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ompeluhaaste ja ihana arvonta!Sain mukavan haasteen Mekkotehtailijoilta, johon vastaankin innolla! Koska Mekkotehtaan tytötkin esittelivät kolme mieluista käsityötarviketta yhden sijaan, jatkan samoilla linjoilla minäkin. Enkä osannut valita edes ompelutarvikkeita vaan paremminkin ompelutarvikekokonaisuuksia! Lähetän haasteen Villiinan taloon ja Willa Wanillaan.Ensimmäisenä esittelen ompelukaappini, joka on huutokaupasta löydetty renginkaappi. Siellä säilytän kaikkia pienehköjä kangaspaloja, jotka eivät ole aivan tilkkuja, mutta eivät kuulu myöskaan isojen kankaiden pinoon. Kuulostaa varmaan systemaattiselta, mutta ei oo... Tykkään tosi paljon järjestyksesta ja minusta on mukavaa, jos muistan, mitä kankaita ja tarvikkeita omistan. Jos muisti pettää, niin tästä kaapista näkee yhdellä vilkaisulla mitä se sisälleen kätkee!Tämä taas on käsivarastoni ompelupöydällä. "Hyllyn" kokosin kahdesta vanhasta puulaatikosta. Tuota vanhaa radiota on mukava kuunnella ommellessa. Pitsinauhapurkkini ylivalottui ikävästi aamuauringossa.Viimeisin (ja rumin) ei ole ompelutarvike sekään, vaan itse ompelukone. Aina välillä mietin, että josko satsaisin uuteen ompelukoneeseen, mutta sitten tuun järkiini. Miks ihmeessä ostaa uutta, ku äidiltäni saama Bernina on vaan NIIN HYVÄ! Pienenä tyttönä olen jalomielisesti kiinnittänyt äidin ompelukoneeseen pari raaputuskuvaa (muistatte kai ne läpinäkyvällä arkilla olleet kuvat, jotka rapsutettiin tietyllä työkalulla kiinni valittuun pintaan). Lisäksi tein ompelukoneelle joskus kiinteän nuppineulatyynyn (huomaa värin mätsäys, aina niin kiva kasari-minttu)!). En muista, kuinka vanha olin, mutta vinkin tästä nerokkaasta tuotteesta sain kummitädiltäni. Olin erittäin vaikuttunut nähtyäni hänen koneessa tämän pro-tuotteen! Enkä suotta, sillä se on ollut kovassa käytössä (niin ku näkyy) sukupolvelta toiselle. Nyt jos satun unohtamaan siihen neuloja, pieni tyttöni tiputtelee niitä koneen sisään pienistä rei'istä ja sitä varten olen laittanut ainakin yhden reiän päälle maalarinteippiä! Muut reiät ovat jo niin täynnä neuloja, että niihin ei enempää mahdu!!! Kone toimii tästä nuppineulafyllistä huolimatta täysin moitteettomasti!

Mekkotehtaassa on myös ihana arvonta. Jos et ole vielä osallistunut, niin nyt kannattaa marssia Tehtaalle! Kuvassa on linkki:

3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihana kaappi ja mikä parasta... tosiaan näkee kaikki kankaat kerralla. IHANA!

tuittu kirjoitti...

voi itku miten ihana kaappi, ja miten kätevästi sakset ovatkaan ovessa kiinni. Mutta vielä ihanampi on tuo laatikoista koottu hylly ja nuo purkit!! itsellä on pienehkö purkkifiksaatio, koti täynnä kaikkia vanhoja lasi/karkkipurkkeja, joten täällä hiukan kateellisena katselen ihanan isoja purkkejasi ja ihania sisältöjä :D täytyypä itsekkin sijoittaa muutama purnukka ompeluhuoneeseen

Tupuna kirjoitti...

Onpa kätevän näköinen tuo nuppineulatyyny, joka on ompelukoneessa kiinni! Ei ainakaan mene hukkaan :)