maanantai 17. lokakuuta 2011

Saunatunnelmaa

Meillä on pihasauna, jonka eteiskamarin ehostusta alotin kesällä. Maalasin seinät Supi-saunasuojalla kuultavan valkoisiksi ja lattian Betoluxilla harmaaksi. Muutti kyllä mäntyisen saunakamarin ilmeen totaalisesti, hyvä niin.Tein kamarille verhot vanhoista käsipyyhkeistä, somisteeksi vähän pilkkukangasta.Naulakko on huutokauppalöytö, Paasivaara-laatikko on löytynyt makasiinistamme, sydän ja kangaskassi ovat äitini tuotantoa kierrätysmatskusta ja vanha kirjottu pyykkipoikapussi kirppikseltä. Saunatuoksun tein Taito-lehden (3/2011) ohjeen mukaan tervanarusta. Tämä on se kässy, jonka tein kerrankin täysin OHJEEN MUKAAN!Tervenarusta tein myös tämän verhon saunan puolelle. Kukat oli erinopee tehdä kukkapitsilaitteella ja tervanarusta leviää ihana tuoksu saunalle.Tämän saunan verhon olen tehnyt makrame-tekniikalla jo neljä vuotta sitten, joten tervan tuoksu on förbi.Laivalampun löysimme saunakamarille Uudenkaupungin torin kirpparilta!Tämä hassu löytö on yhden hengen sängyksi levitettävä sohva! Emalivadin löysin viimeisimmältä Moron peräkonttikirppikseltä Tampereelta.

Vielä hommaa riittää, sillä minulla on pikkupöytä entistämistä vailla, kynnysmatot pitäisi virkata ja paksun lakan peitossa olevat ovet kaipaisivat jotain käsittelyä. Olis se kauheeta, jos kaikki olis tehty ja valmiina!

4 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Kaunista ! En ole tiennytkään tervanarun olemassaolosta... taitaa olla aukko sivistyksessä, koska tuohan kuulostaa ihanalta, että siitä voi keikkea tehdä ja saa tuoksun kaupanpäälle. Viihtyisia saunahetkiä!

Anni kirjoitti...

Kivan näköistä! Monta kerrosta laitoit seiniin sitä Supia? Meidän pitäisi kylpyhuoneen seinä käsitellä..putelit on jo valmiina, mutta ei oo jaksanu alottaa :).

Marianne kirjoitti...

Moi Anni!
Kahdesti vetelin seinät, koska yhden käsittelykerran jälkeen kellastunut puu näkyi vielä liikaa läpi.

Laura kirjoitti...

Saunakamarin uudistunut luukki toden totta miellyttää äitien silmää, vaikka aiempi väliaikainen olomuoto "pomppulinnana" oli varmaan enemmän lasten mieleen. Tervetuloa kylmä ja räntä, tässä saunassa kelpaa lämmitellä!