sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Huonekaluista

Siihen nähden, että tämä pariskunta on ollut yhdessä vasta vajaa neljä vuotta, ollaan aika paljon ehditty haalia kaikenlaisia vanhoja kaluja. Kunnostettukin ollaan useita. Yleensäottaen tulee sitä parempi mieli, mitä rytösemmässä kunnossa kalu on ennen ku se saa uuden, hohdokkaan elämän! Tässä muutamia huonekalutarinoita.



Tämän kaapin löysimme huutokaupasta. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman korkea kaappi, jotta se vetäisi sisäänsä paljon tavaraa. Monet vanhat kaapithan ovat melko matalia. Halusimme säilyttää kaapin alkuperäisen värityksen, vaikka se hieman poikkeaa muusta sisustuksesta.



Kaappin yläosaan oli liimattu suloinen pahvikolmio, jossa lukee: "Kruunuhäät Tuurissa 10-11 pvä 1946" Ettei vaan olis joku Vesa Keskisen suvun salajuoni?!



Tämän kaapin ostimme samalla reissulla. Eräs vanha setä huomasi huutokaupassa, että olimme vanhoista rytöhuonekaluista erittäin innoissamme ja hän tuli kuiskuttamaan meille, että "Mulla olis kotona yks vanha kaappi, jota en sit ookkaan jaksanu kunnostaa, kiinnostaako?" Ja tottakai meitä kiinnosti! Kävimme siis kotiinpaluumatkalla sedän luota noutamaan tämän ressukan ja yhden lasiovisen renginkaapin. Ne maksoivat yhteensä muistaakseni 50 euroo. Renginkaapinkin olen jo kunnostanut, mutta esittelen sen lähempänä kesää, koska se on tulossa sinne leikkikauppaan.



Kaappi on nyt meidän tuvassa ja sinne on kätketty tieotekniikkaa ja leluja, kaikki kätevästi saatavilla, mutta myös piilotettavissa. Kova työhän siinä oli, kun rapsutin vanhat maalit pois ja laitoin uutta pintaan ja mieheni korjasi rikkinäiset puuosat.

Muista huonekaluprojekteista myöhemmin...

2 kommenttia:

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

Kauniin värinen kaappi! Me kans entisäitiin siipan kans kolme tuolia viikonloppuna. Just oon laittamassa entisöinnistä kuvia blogiin. Teillä on silmää ja särmää! Keep on going! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis! Vanhat huonekalut on niin ihania!