maanantai 7. maaliskuuta 2011

Tyynyjä

Joskus materiaalit kaapissa huutelee, että "Tee nyt jo musta jotain!" Ja mukavaa onkin värkkäillä kaikenlaista. Oma sisustustyylini on kuitenkin melko niukka ja askeettinen, joten nämäkin tyynyt päätynevät pihaputiikkiin ens kesänä.Näissä olen käyttänyt kirppikseltä löydettyjä pitsejä. Joskus mun piti kiinnitää toinen pitseistä tekemäni villakangastakin selkään, mutta se sit jäi.. Nuo pitsit on vähän pörröpintaisia, jostain sekoitelangasta virkattuja.Tässä taas virkatut tyynynpäälliset, jotka löysin kirppikseltä. Tein niihin tummat sisätyynyt, jotta vaalea tyynynpäällinen erottuu. Ja samassa kuvassa myös tilkkupeitto, josta kirjottelin jo aikasemmin. Tilkkupeitossa on käytetty ystävältäni saamia kankaita ja pitsinauhaa, kiitos vaan Mimmarna! Tilkkupeiton taustakangas on sen verran painavaa, että vauvan lattiapeittona se pysyy ryhdissään villimmänkin vauvan alla! Tämäkin on siis yksi putiikin tuotteista, koska ei ole villiä vauvaa;) Aika herkut värit siinä mielestäni on ja ehkä vähän liikaa ruutuja!?Nämä tyynyt taas syntyivät välittömästi yhden Eurokangas-reissun jälkeen. Poikkeuksellisesti siis uusia kankaita, paitsi harmaa kaappien kätköistä ja vetoketjut kierrätettyjä.Tämä yksilö taas syntyi, kun tein kummipojallemme tilkkupeiton kastelahjaksi ja tilkkuja jäi vähän yli...Tässä taas aikaisemmin esittelemäni tilkkupeiton jälkimainingeissa syntynyt kudde! Pilkullinen kangas on vanhaa lakanaa, kukkakangas enoni vaimonlta saamaani jotain ja valkoinen reunakangas pellavapöytäliinaa. Koko komeuden kruunaa kierrätetty vetoketju. Tulee niin hyvä mieli, ku ei tartte ostaa kaupasta matskua. Joten pienen hiilijalanjäljen omaava tuote!
2 kommenttia:

villiina kirjoitti...

Ihania kaikkia! Tilkkupeitto on kaunis,ei yhtään mitään liikaa. Juuri ihana ja silti tosi rauhallisen näköinen kokonaisuus. Onpas teidän pikkuneiti kasvanut kovasti...
Mulla on kans ompeluinspis päällä,mutta ihan toisenlaiset ongelmat - kaapissa ei ole yhtään kankaita,ja pitäisi lähtee kangasostoksille.

Laura kirjoitti...

Suklaakakkutaikina oli varmasti vähä ehkä hyvää! Meillä kävi kyllä tuuri sinä päivänä. Kakku oli niin herkullisen näkönenkin, että sitä piti santsata ennen kuin ensimmäistäkään palaa oli maistettu. Nam! Puoli kakkua katosi hyvässä seurassa helposti, ja enemmänkin olisi mennyt. Tulkaa joku päivä meille leikkimään, niin on mullakin hyvä syy leipoa!

Oltiin tummulassa yötä. Kävin taas kaivelemassa kangasvarastoista omiani. Mukaan tarttui myös miehen veljen kaverin mummun virkkaamia pitsinauhoja. Pitänee poiketa vielä ennen töitä Eurokankaassa ja Halpahallin kangaskaupassa hakemassa vähän lisää matskua. Kevät herättää askarteluvietin, ja sohva huutaa uusia - tyynyjä! Nuo sun tekemät on tosi ihania. Kierrätystavarasta syntyy näteimmät ja mielenkiintosimmat. Tuskin maltan odottaa sun pihaputiikin aukeamista!