sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kesäpuuhaa

Voi vitsi, miten kivaa aikaa kesä on! Tapahtumia ja säpinää on niin paljon, että kaikkea ei ehdi kiertää, kokea, saati raportoida. Tapahtumaksi lasketaan myös muutaman tunnin veneretki eväineen. Seikkailu äidille, isälle ja tyttärelle pienen lahden toiselle puolelle, joka näkyy omasta ikkunasta:Kesällä on myös mukava panostaa ruuanlaittoon. Hevi-osastolla voi ostoskoriin napsia kausituotteita ja ihanan raikkaita hedelmiä, kun hinnat ovat inhimillisempiä kuin talvisaikaan. Grillikausi on jo pitkällä ja kesäkeittiö ahkerassa kaytössä. Eilen grillasin yrttimarinoituja bataatteja ja kalkkunavartaita, nam! Yhtenä iltana nautimme vuohenjuustosalaatista. Tyttömme tosin väitti, että se ei ole vuohenjuustoa, vaan "iskän juustoa"! salaatti on vakkari, kun tapaamme ihanalla opiskelukaveriporukalla ja siihen tulee erilaisten salaattejen lisäksi rucolaa, hunajamelonia, tummia viinirypäleitä, kiiviä, paahdettuja pinjansiemeniä ja tietenkin vuohenjuustoa. Suosittelen!

Apulainen kesäkeittiössä. Oon suosinut ulkona syömistä (siis omassa pihassa), koska pikkutytön sotkuja ei tavitse pyyhiä, pestä, kuivata, raaputtaa ja kerätä lattialta!Kesäkeittiössä on retroisaa ja linja-autossa tunnelmaa!

Olemme myös rakantaneet kana-aitausta ja patiota. Olen ommellut meille uusia kylpytakkeja pellavafroteesta. Olemme pyöräilleet jätskille, käyneet uimassa ja torilla ja kiertäneet pihakirppiksiä. Löytöjäkin olen tehnyt ja niistä myöhemmin lisää.. Lisäksi olemme tehneet pitkää päivää putiikissa, josta oli muuten juttu viime viikolla paikallissanomissa! Tyttösemme oli päässyt oikeen kansikuvatytöksi. Putiikissa on käynyt tasaiseen tahtiin tuttuja ja tuntemattomia, kiitos mielenkiinnosta! Putiikki on koko kesän auki säännöllisen epäsäännöllisesti Hämeenkyrössä, osoitteessa Kyröspohjantie 240, tervetuloa!Tyttömme kommentoi maalatessani valkoisella maalilla näitä olioita: "Äiti maalaa jätskillä." Ihana kesätyttö!

Ei kommentteja: