keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kesäkeittiö

Lupasin kertoa meidän kesäkeittiöstä.. Ensinnäkin kuvat ennen ja jälkeen:


Tässä näkymä siltä syksyltä jolloin muutimme taloon.
Ja tässä näkymä tältä keväältä. Havainnollisempaa olisi ehkä verrata syksyä syksyyn, mutta nyt on onneksi kevät ja kesä edessä! Purimme siis ruman polttopuukatoksen pois ja rakensimme kierrätysmateriaalista kesäkeittiön, lusthusin, kuten eräs ystäväni tuota tölliä nimittää! Kesäisessä keittiössä kaupasta ostettua on ainoastaan ulkopanelointi sekä sorat ja styroksit rakennelman alla. Ja okei, myös käyttämämme ruuvit ja naulat.Rakennuksen paksut tukirakennepuut ovat isäni työpaikalta jotain työstökoneen kuljetuspuita. Ne määrittivätkin rakennuksen koon. Vanhat ruutuikkunat ja purkutiilet grilliin saimme eräästä maanrakennusfirmasta, jossa oltiin ymmärretty säästää ne. Högforssin puuhellan tiputti pihaamme Popedan basisti, joka teki kotonaan keittiöremonttia! Suuret kivet kivijalkaa varten saimme tutun kautta hautausmaalta. Kaikki sisutus- ja käyttötavarat on kirppareilta ja huutokaupoista.Kesällä 2008 teimme hommia aamusta iltaan pari viikkoa. Muistan aina, kuinka kiva oli aamulla herätä, kun tiesi, että pääsee taas rakentamaan. Ja sää suosi! Enhän mä paljoa muuta osannu tehdä ku kaivaa lapiolla, kärrätä soraa ja olla painona, kun painavia puita sahattiin! Ei vaan, sain mä rälläköidäkin ja tehdä betonia!Mieheni ei ollut koskaan ennen muurannut, mutta lainasimme kirjastosta asiaa käsittelevän opuksen ja käytimme hyväksemme internetin ihmeellistä maailmaa. Ja kelpo grilli syntyi!Puuhella tuotiin tupaan naapurin puolelta traktorilla. Kiitos avusta naapurit! Puuhella on ollut kovassa käytössä erityisesti syksyisin, kun keitän kymmeniä litroja omenahilloa. Puuhella ja grillin avotuli tuovat tunnelmaa syksyisin ja kesän sadepäiviin.

5 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Kätevä kyökki ja ihana pieni muru "maanviljelijähattuineen"... Ootte tehokas raksatiimi. Tervetuloa talkoisiin milloin vaan! Rälläköinti on ihan ykköshommaa. Siitä tulee aika äijäfiilis, oon joskus saanu kokeilla. Kesäkeittiö on toteutus(lue:haave)listalla kyllä, mutta sitä ennen pitää askarrella kasaan ainakin suuli, saunamökki, talo ja leikkimökki. Onneksi huussi alkaa olla jo aika valmis. Kohta päästään maalaamaan. Tervetuloa tupareihin! "Muistan aina, kuinka kiva oli aamulla herätä, kun tiesi, että pääsee taas rakentamaan." Suosittelen tontin ostoa. Siinä on tiedossa mukavia aamuherätyksiä moneksi vuodeksi eteenpäin.

Marianne kirjoitti...

Laura! Rajansa kaikella, jos talo ei valmistu kahessa vkossa, niin tontin omistaminen jääköön muitten riesaksi;)

Mirjami kirjoitti...

Teillä on kaunis piha ja ihana kesäkeittiö! Hienosti onnistui tuo grilli. Laitahan kuva niistä uusista tikapuistakin. Ne on tosi hienot!

Anonyymi kirjoitti...

Onko nyt kyse NIISTÄ tikapuista?
Tarina kertoo, että niiden nostamisessa seinälle olikin "yllättävän kova homma"!! ;D Terv.nimim. tahtoo puutalkoisiin...
PS. löytyikin alahuoneelta ISO kassillinen pimentoon jääneitä tuotteita, kuten epäilit

Marianne kirjoitti...

Kiitti Mirjami! Joo, täytyykin napata tikapuista edustuskuvat.
Hyvää viikonloppua teidän perheelle!

Hei Anonyymi!
Nyt alkaa oleen kiire puutalkoisiin. Kohta kymmenen kuutiota koivurankaa alkaa oleen klapeina ja mun selkä rankana!